مکانی برای سر به هوا ها

جویندگان فضا

میدان مغناطیسی زمین شکاف برداشت

میدان مغناطیسی زمین

زمین به عنوان یک سیاره قابل سکونت محسوب می شود که این شرایط خاص صرفا به واسطه محصور شدن آن در یک میدان مغناطیسی بزرگ حاصل شده است. این میدان مغناطیسی از زمین در برابر بادهای شدید خورشیدی و پرتوهای مرگبار کیهانی محافظت می کند.

با این حال دانشمندانی که از مدتها پیش یکی از قدرتمندترین توفانهای ژئومغناطیسی ثبت شده در تاریخ را مورد بررسی قرار داده اند متوجه شده اند که پوسته حفاظت کننده سیاره مادر آنقدرها هم ایمن نیست زیرا آنها متوجه شکافی در مگنتوسفر زمین شده اند.

این بررسیها بر روی داده هایی صورت گرفته که توسط تلسکوپ GRAPES-۳ مستقر در هند به ثبت رسیده است. این تلسکوپ در ۲۲ ژوئن سال ۲۰۱۵ پرتوهای کیهانی قدرتمندی را شناسایی کرده بود.

در جریان آن رویداد مگنتوسفر زمین به شدت توسط ذرات کیهانی بمباران شد. این ذرات پرتوهایی با انرژی بسیار زیاد آزاد می کنند که با سرعت نور در فضا منتشر می شوند.

تخمینهای صورت گرفته توسط دانشمندان نشان می دهد که این ذات آنچنان قدرتمند و پرانرژی هستند که به راحتی به بدنه یک فضاپیما نفوذ می کنند  و حالا این نگرانی مطرح می شود که میدان مغناطیسی زمین چگونه در برابر آنها تاب تحمل خواهد داشت؟

البته خبر خوشحال کننده این است که شکاف به وجود آمده در مگنتوسفر موقتی است.

تصویر ناسا از یک شی عجیب

احتمال کشف یک سیاره جدید

 دانشمندان سراسر جهان درباره ماهیت شی تصویری که ناسا از روبرو از خورشید گرفته است، دچار سردرگمی شده اند. 

ماهواره های STEREO قبل  از آنکه شی محو شود، تصاویر کاملا واضحی از آن ثبت کرده اند.

 از سوی دیگر پاملا جانسون یک شهروند که در مکزیک زندگی می کند این تصاویر را در حساب کاربری خود در فیس بوک منتشر کرده است و همین امر به گمانه زنی و ایجاد شایعات مختلف درباره این شی دامن زده است.

 درهرحال برخی از نظریه پردازان  درباره این پدیده نگران هستند.  آنها معتقدند این شی خواه یک حجم عظیم فضایی باشد یا یک فضاپیمای بزرگ،  ماهیت آن مشخص نیست اما ورود آن به منظومه شمسی کمی نگران کننده است.

گردترین حجم فضایی جهان کشف شد

گردترین حجم فضایی

 احجام فضایی هیچ گاه کاملا گرد نیستند.  نیروی گریز از مرکز هنگام چرخش سیارات در مداری بیضی شکل تاحدی آنها را مسطح می کند.

به عنوان مثال قطر خورشید در محل چرخش به دور مدار ۱۰ کیلومتر بیش از قطر آن در دو قطب سیاره است. قطر زمین نیز در خط استوا ۲۱ کیلومتر بیش از قطر آن در خط مرزی قطب شمال و جنوب است.

کپلر ۱۱۱۴۵۲۳ که پنج هزار سال نوری با زمین فاصله دارد گردترین شی طبیعی است که در آسمان مشاهده می شود. شعاع میانی این ستاره حدود ۱.۵ میلیون کیلومتر است. شعاع ستاره در محل چرخش براساس مدار فقط سه کیلومتر بیش از شعاع آن در خط مرزی دو قطب است. بنابراین می توان این ستاره را تقریبا گرد دانست.

لارنت گیزون از موسسه «مکس پلانک» که در زمینه تحقیقات منظومه شمسی فعال و همکارانش در دانشگاه گوتینگن آلمان از میزان نوسان ستاره یا انقباض و انبساط استفاده کردند تا طی چهار سال میزان کروی بودن ستاره را اندازه گیری کنند.

حالات مختلف نوسان  در عرض های جغرافیایی مختلف حساس است و این حساسیت به محققان اجازه می دهد تا آنها را مقایسه کنند.

براساس یافته های این گروه این ستاره با سرعت کمتری در مدار خود می چرخد و همچنین حالت بیضی شکل کمتری دارد، به طوریکه سرعت چرخش آن سه برابر کمتر از خورشید است. بنابراین کارشناسان تخمین می زنند حوزه های مغناطیسی سبب شده است شکل این ستاره کروی تر از بقیه باشد.

این گروه تحقیقاتی تصمیم دارد با استفاده از همین روش ستاره های دیگر را بررسی کند. گیزون می گوید: برایمان جالب است بدانیم تا چه حد چرخش سریع در مدار و قدرت حوزه های مغناطیسی در تغییر شکل ستاره تاثیرگذار هستند.

جلبک ۱۶ ماه در فضا زنده می ماند

جلبک

 

این نمونه ها اکنون به زمین فرستاده می شوند تا وجود هرگونه تغییراتی ژنتیکی در این گونه بررسی شود.

دانشمندان ایستگاه فضایی بین المللی(ISS)در این اواخر آزمایشی انجام دادند که براساس آن جلبک توانست به مدت ۱۶ ماه در خلا فضا زنده بماند. جالب آنکه با وجود تغییرات دمایی شدید، اشعه های مافوق بنفش، اشعه های  کهکشانی و سرعت خارق العاده زمان جلبک کاملا زنده به ایستگاه بازگردانده شد.

این آزمایش بخشی از پروژه  زیست شناسی و مریخ بوده است. پس از ارسال این نمونه ها به زمین، آزمایش های متعددی برای تعیین میزان تاثیرگذاری تغییرات ناگهانی دما و اشعه ها روی جلبک ها انجام خواهد شد. این اطلاعات به ماموریت های آتی انسان در مریخ، حفظ امنیت انسان و موادغذایی گیاهی در فضا کمک می کند.

 درکنار این موارد جلبک های آزمایش شده احتمالا اطلاعاتی درباره حیات در خارج از زمین نیز اطلاعاتی فراهم می کنند.

آب از مریخ فرار کرد

مریخ

برای مدت های طولانی دانشمندان تصور می کردند  آب موجود در مریخ به تدریج و طی سالهای متمادی از بین رفته و به همین دلیل سطح سیاره ای خشک باقی مانده است.

اما تحقیقات گروهی از محققان دانشگاه کلورادو نشان می دهد در جو مریخ راه فراری وجود دارد که سبب می شود هیدروژن با سرعتی زیاد به فضا رانده شود.

اطلاعات موجود حاکی از آن است که مولکول های آب در فصول گرمتر در ارتفاعی بالاتر از سطح سیاره معمول شناور می شوند. این دقیقا برخلاف رفتار آب روی زمین است. هنگامیکه مولکول های آب به میانه جو سیاره می رسند، نور مافوق بنفش به شکست آنها کمک می کنند. از آنجا که مولکول هیدروژن بسیار سبک هستند، در مدت زمان کوتاهی این عنصر از جاذبه مریخ می گریزد.

البته برای درک آنکه واقعا چه اتفاقی برای مولکول های آب می افتد، به تحقیقات بیشتری نیاز است.

 همچنین براساس تحقیق جدید نرخ فرار آب از سطح مریخ با آنچه قبلا تصور می شد، تفاوت زیادی است. درهرحال تحقیقاتی این چنین نشان می دهند سیاره های دیگر رفتاری مانند زمین ندارند.  

۱ ۲
کلمات کلیدی
میدان مغناطیسی زمین شکاف برداشت تصویر ناسا از یک شی عجیب گردترین حجم فضایی جهان کشف شد جلبک ۱۶ ماه در فضا زنده می ماند آب از مریخ فرار کرد وجود آتش فشان های یخی در نزدیکی خورشید یک ابر خوشه پشت خورشید کشف شد ٢ هزار میلیارد کهکشان در جهان وجود دارد کشف یک ابرزمین و سیاره‌هایی با قابلیت حیات کره ماه احتمالا در زمان‌های دور دارای اتمسفر بوده است آیا سایه حلقه‌های زحل به کاهش تاثیر تشعشات خورشیدی کمک می‌کنند؟ حباب‌های بزرگ روی سطح ستاره قرمز بزرگ آیا پیشرانه لیزری می‌تواند حیات تازه ای را در کهکشان ایجاد کند؟ کشف دومین ابرزمین سنگ های مریخ مانند اسفنج آب را به خود جذب کرده‌اند عکس جدید کاوشگر جونو ناسا از مشتری شباهت زیاد تیتان و زمین هنگام سقوط در سیاه‌چاله چه خواهید دید؟ تغییرات فصلی در سیارات فراخورشیدی و حیات بیگانه از بین رفتن حافظه فضانوردان با تشعشعات کیهانی سیاره‌ی تازه کشف شده در منظومه 3ستاره‌ای! سیاهچاله راه شیری از نزدیک هیپاتیا مرموزترین سنگ شناخته‌شده در جهان زمین واقعا چند ماه دارد؟ اثبات گرد بودن سیاره زمین کشف یک سیاهچاله متفاوت کشف نشانه هایی از حیات در سیاره مریخ انسان‌ها از ۱۷هزار سال قبل به نجوم می‌پرداختند
Designed By Erfan Powered by Bayan