مکانی برای سر به هوا ها

جویندگان فضا

دنباله دار آیسان

دنباله دار آیسان

پرنورترین دنباله دار قرن !!؟؟

جسم اصلی ومرکزی دنباله دار ، هستهnucleus نام دارد وابعاد آن در حد چند کیلومتراست.برای مثال اندازه هسته دنباله دار هالی 15*8 کیلومتر است ولی اندازه هسته بیشتر دنباله دارها ازاین کمتر است.در فواصل دور از خورشید این اجرام غیر فعال بوده وقابل تشخیص از سیارک نمی باشند.تصور بر این است که هسته دنباله دار دارای یک پوسته تیره رنگ است که وقتی توسط حرارت خورشید گرم می شود (در فواصل کمتر از 5 واحد نجومی )پوسته می ترکد ومواد یخی وزیرین به شکل بخار از آن بیرون می زنند.
در متون تاریخی ثبت شده، اولین بار حضرت علی بن ابی‌طالب (ع) در مورد هسته ستاره های دنباله دار بحث کرده است. در کتاب مجمع البحرین در مورد واژه کوکب از ایشان نقل شده است: "َ الْکَوْکَبُ‏ کَأَعْظَمِ‏ جَبَلٍ‏ عَلَى الْأَرْض‏" "ستاره دنباله دار مانند بزرگترین کوه بر روی کره زمین است."
 کما یا گیسو

توده ای از جنس ذرات هیدروژن و غبار وگاز که از هسته بیرون می زندوبه شکل ابر آنرا در بر می گیرد کما comaنام داشته واندازه گستره آن می تواند به میلیونها کیلومتر برسد. چگالی ذرات در این ابر اطراف هسته بسیار کم ودر حدود 10000 بار از چگالی ذرات در ابرهای زمینی کمتر است.ذرات خنثی درون این ابر تحت تاثیر بادهای خورشیدی به یون تبدیل شده ودر شکل گیری دنباله یونی شرکت می کنند.
دم غباری
در حالی که دنباله دار به خورشید نزدیکتر می شود یک یا چند دم در کنار آن شکل می گیرد. دنباله دارهای روشن معمولا"دارای دمی یونی ومستقیم  ودمی غباری وانحناءدار
می شوند.
بدلیل درخشندگی ابرهای هسته ٬خود هسته بکمک تلسکوپهای زمینی قابل مشاهده نیست فقط در دنباله دارهای روشن به شکل نقطه ای روشن  مشاهده میشود.
دم یونی
گازی که از هسته بیرون می آید با وجود تابش ماوراءبنفش خورشید بسرعت به شکل یونی در می آید.یونهای با بار مثبت تحت تاثیر میدان مغناطیسی میان سیاره ای و باد خورشیدی به صورت دم یونی (که با نام دم پلاسمایی هم شناخته می شود)خود را نشان می دهند.دم یونی برخلاف دم غباری مستقیم می باشد ورنگ آن نیز بدلیل برانگیختگی مونوکسیدکربن یا  CO  ٬آبی به نظر می رسد.دم یونی بدلیل تغییرات میدان مغناطیسی مجاور می تواند تغییر شکل دهد.
منشا
منطقه بزرگ وکروی شکلی از هسته دنباله دارها با نام ابر اورت وجود دارد که در فاصله 100000 واحد نجومی از خورشید قرار داشته  ومنشاء تمام دنباله دارهاست.
دنباله‌دارها در کمربند کویپر و ابر اورت بطور بارز یافت می‌شوند. دنباله‌دارهای کوتاه مدت معمولاً از کمربند کویپر می‌آیند که فراتر از مدار نپتون قرار گرفته است. اولین جرم متعلق به کمربند کوییپر در سال ۱۹۲۲ کشف شد. این اجسام معمولاً کوچک هستند و اندازه آنها از ۱۰ تا ۱۰۰ کیلومتر تغییر می‌کند. طبق رصدهای هابل حدود ۲۰۰ میلیون دنباله‌دار در این ناحیه وجود دارد که گمان می‌رود از ابتدای تشکیل منظومه شمسی بدون تغییر مانده‌اند.
آیسون یا آیسان
دنباله دار آیسان را ستاره شناسان آماتور روسی بنام ویتالی نوسکی و آرتیوم نویچنکوف در حین رصدهایشان کشف کردند در زمان کشف در فاصله دورتری از مشتری قرا داشت .
هسته ی این دنباله دار حدود ده کیلومتر قطر دارد .
مسیر و حضیض
این دنباله دار در تاریخ 7 آذر 92 از فاصله 3 و 52 میلیون کیلومتری مرکزخورشید عبور کرد  یعنی از فاصله ی 1 و 36 میلیون کیلومتری سطح خورشید .فاصله ای که صدبار کمتر از فاصله ی زمین تا خورشید است .
به این نوع دنباله دار ها خورشید خراش میگویند :
- به سطح آن سقوط میکنند .
- بر اثر گرانش فوق العاده ی خورشید در هم شکسته می شوند .




ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
کلمات کلیدی
میدان مغناطیسی زمین شکاف برداشت تصویر ناسا از یک شی عجیب گردترین حجم فضایی جهان کشف شد جلبک ۱۶ ماه در فضا زنده می ماند آب از مریخ فرار کرد وجود آتش فشان های یخی در نزدیکی خورشید یک ابر خوشه پشت خورشید کشف شد ٢ هزار میلیارد کهکشان در جهان وجود دارد کشف یک ابرزمین و سیاره‌هایی با قابلیت حیات کره ماه احتمالا در زمان‌های دور دارای اتمسفر بوده است آیا سایه حلقه‌های زحل به کاهش تاثیر تشعشات خورشیدی کمک می‌کنند؟ حباب‌های بزرگ روی سطح ستاره قرمز بزرگ آیا پیشرانه لیزری می‌تواند حیات تازه ای را در کهکشان ایجاد کند؟ کشف دومین ابرزمین سنگ های مریخ مانند اسفنج آب را به خود جذب کرده‌اند عکس جدید کاوشگر جونو ناسا از مشتری شباهت زیاد تیتان و زمین هنگام سقوط در سیاه‌چاله چه خواهید دید؟ تغییرات فصلی در سیارات فراخورشیدی و حیات بیگانه از بین رفتن حافظه فضانوردان با تشعشعات کیهانی سیاره‌ی تازه کشف شده در منظومه 3ستاره‌ای! سیاهچاله راه شیری از نزدیک هیپاتیا مرموزترین سنگ شناخته‌شده در جهان زمین واقعا چند ماه دارد؟ اثبات گرد بودن سیاره زمین کشف یک سیاهچاله متفاوت کشف نشانه هایی از حیات در سیاره مریخ انسان‌ها از ۱۷هزار سال قبل به نجوم می‌پرداختند
Designed By Erfan Powered by Bayan